«Тарас. Повернення» – За що їм давати половину? Чи то можна? Це вони схотять, щоб ми давали їм половину картоплі та буряків. Це все свекруха наговорює у волості. Другого дня тiльки що зiйшло сонце, а Джерина сiм’я вже й пообiдала, й вийшла на панщину; батько з сином пiшли на панський тiк молотить, а мати з невiсткою пiшли панськi коноплi тiпать. Всi рибалки почали знiмать здоровий невiд i складали на човен. Фільм Тарас. Повернення – Та й бриклива ж ти, Мотре, хоч я тебе колись любив за той перець. Уже дуже наперчила! – Жиди потрафлять і без грошей купити, то чому ж би й хлопи не могли? .
Тарас дивитись онлайн Фільм «Тарас. Повернення»
Як і належить справжньому революціонерові, Шевченко під час слідства був незламним. Це ще один зразок того, як висока, благородна, революційна ідея дає змогу витерпіти всі страждання й зберегти чистоту душі, сумління. – Про мене, міряймо город і самі, – сказав Лаврін. – Дражніть уже, дражніть, як ту собаку, – говорила Мотря і трохи не плакала от злості.
Тарас дивитись онлайн Художній фільм "Тарас. Повернення"
Кавун замовк, Кавуниха зцiпила зуби та все скоса поглядала на Нимидору, не говорячи до неї й слова. – Пізнати! Не в тім річ. Знаєте, я такий чоловік: або пан, або пропав. Як робити щось, то робити до шпунту, а як ні, то й не зачинати. Як пізнав свою похибку, то зараз направити її. Оддавши ченцевi сувiй полотна й карбованця, стара Джериха з Нимидорою пiшли до церкви на службу, висповiдались i одговiлись. Нимидора вийшла з церкви спокiйнiша. Гарна пiвча в церквi, гарнi образи, сила прочан – все те трохи її розважило й заспокоїло. Вона вернулась з матiр’ю додому спокiйнiша, нiби й справдi позбулась в монастирi нечистої сили.
Тарас дивитись онлайн Тарас. Повернення - фильм дивитись онлайн
– Одривай хату! Не буду я з вами жити через сіни, хоч би мала отут пропасти! – репетувала Мотря. – Бери, Карпе, сокиру, та зараз одривай хату, а як ти не хочеш, то я сама візьму сокиру та й заходжусь коло хати. – Що таке? Пасовисько?